Maitsetaimed ja -ained
Aed-harakputk (eng. chervil)Aedsalvei (eng. sage)
Aniis (eng. anise)
Aniis-iisop
Basiilik (eng. basil)
Broilerimaitseaine
Cajuni
Cayenne´i pipar
Estragon (eng. estragon)
Fariinsuhkur
Fenkol ehk apteegitill ehk aed-mustköömen (eng. fennel)
Garam Masala
Harilik iisop (eng. hyssop)
Ingver (eng. ginger)
Kadakamari (eng. juniper)
Kakao
Kalganijuur (eng. galangal)
Kaneel (eng. cinnamon)
Kardemon (eng. cardamom)
Karri (eng. curry)
Khmeli-suneli
Koriander (eng. coriander; rus. kinza)
Kurkum ehk kollajuur (eng. turmeric)
Küüslauk (eng. garlic)
Köömen (eng. caraway)
Lambalääts
Leesputk (eng. lovage, love parsley)
Loorber (eng. bay)
Majoraan ehk õnneürt ehk vorstirohi (eng. marjoram)
Meliss (eng. lemon balm)
Mooniseemned
Murulauk (eng. chives)
Muskaatpähkel ja -õis
Münt
Mädarõigas (eng. horseradish)
Nelk
Paprika ehk maguspipar
Petersell
Pipar
Piparmünt
Piparrohi, armuürt
Piprasegu
Põldvõõrkapsas
Pomerants
Pune ehk oregano
Rosé pipar
Rosmariin
Safran
Sambal oelek
Seesam
Seller
Sidrunhein (eng. lemongrass)
Sidrunipipar
Sidrunmeliss (eng. lemon balm)
Sinepiseemned
Till
Tshilli ehk kibepipar (chilli)
Tüümian ehk aed-liivatee
Tähtaniis
Vanill
Varsseller
Vürts ehk Vürtspipar ehk Nelkpipar ehk Piment
Vürtsköömen ehk juustuköömen ehk jeera ehk roomaköömen